Світовий банк може виділити Україні 500 мільйонів вже в травні

П'ятниця, 11 квітня 2014, 08:56

Рада директорів Світового банку може розглянути і схвалити першу позику на розвиток обсягом 500 млн доларів у травні 2014 року.

Про це повідомляє Міністерство економічного розвитку і торгівлі за підсумками зустрічі в Києві з місією СБ в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

"Мінекономрозвитку розробило зі СБ можливість швидкого отримання трьох багатосекторальних системних позик на політику розвитку (ЗПР) на загальну суму приблизно 1,5 млрд доларів: кожна позика на 500 млн доларів, що надається за приблизним графіком - травень, жовтень 2014 року, січень-лютий 2015 року", - йдеться в повідомленні відомства.

Відомство уточнює, що в ході зустрічей місії з представниками міністерств і відомств принципово узгоджені заходи і реформи, які повинні бути включені в проект програми (матриця) стратегічних та інституціональних реформ, які СБ готовий фінансово підтримати, а також попередні умови для отримання позики.

Реклама:

Водночас інформація про конкретні заходи в релізі міністерства відсутня.

Як повідомлялося, директор-розпорядник МВФ Крістіна Лагард на прес-конференції у Вашингтоні повідомила, що рада директорів планує остаточно затвердити дворічну програму stand by для України обсягом близько 14-18 млрд доларів наприкінці квітня - на самому початку травня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!