Нацбанк створив департамент стратегії та реформування банківської системи

Четвер, 10 квітня 2014, 18:42

У структурі Національного банку України створено департамент стратегії та реформування банківської системи.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Як зазначається, метою створення нового структурного підрозділу є вдосконалення стратегічного планування діяльності Національного банку, розвитку та реформування банківської системи держави, а також більш ефективного управління і контролю за виконанням стратегічних проектів у Нацбанку.

"До основних функцій новоствореного департаменту належить розроблення і контроль за виконанням стратегічних планів розвитку Національного банку та банківської системи, моніторинг проектів регулятора, а також забезпечення комунікації з банками, банківськими асоціаціями та співробітництво з міжнародними організаціями", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Директором Департаменту стратегії та реформування банківської системи призначено Владислава Рашкована, який протягом останніх восьми років працював в одній з провідних міжнародних фінансових організацій, чотири з яких на посаді фінансового директора, а також, керівником банківського комітету в Американській торговій палаті.

З 8 квітня Владислав Рашкован увійшов до складу Правління Національного банку за посадою.

"Банківська система України не мала чіткого та системного вектора розвитку. Такий стан справ необхідно змінювати, особливо зважаючи на стрімку глобалізацію фінансових ринків, появу нових фінансових інструментів та технологій, зростання чисельності небанківських гравців на ринку і зміну поведінки, досвіду та очікувань клієнтів банківської системи", - розповів Рашкован.

За його словами, Національний банк, ураховуючи пропозиції представників банківської спільноти та міжнародний досвід, має визначити напрям розвитку банківської системи й орієнтуватися на нього у своїй подальшій нормотворчій діяльності.

"Розпочали ми з розроблення стратегії розвитку фінансового сектору до 2020 року, яка в перспективі стане основою реформи банківської системи країни", - резюмував він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!