"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рада прийняла закон щодо удосконалення розрахунків за енергоносії

Четвер, 10 квітня 2014, 17:49

Верховна рада ухвалила закон про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення розрахунків за енергоносії.

За відповідний законопроект № 4644-д за основу і в цілому проголосували 230 народних депутатів зареєстрованих у сесійній залі.

"Проект розроблений з метою створення сприятливих умов для збалансованого розвитку ринку житлово-комунальних послуг, унормування відносин виконавців та споживачів, підвищення якості послуг та ефективності механізму формування та встановлення тарифів на їх надання", - йдеться у пояснювальній записці.

Законопроектом передбачається надання права Нацкомпослуг встановлювати тарифи на теплову енергію з урахуванням послуг з опалення, що виключить процедуру двоетапного затвердження тарифів для споживачів.

Реклама:

Також передбачається запровадження зарахування коштів, що вносяться за теплову енергію, на поточні рахунки із спеціальним режимом використання теплопостачальних та теплогенеруючих організацій для проведення розрахунків за використаний природний газ.

"Прийняття законопроекту сприятиме ефективному функціонуванню сфер надання послуг з централізованого опалення, послуг централізованого постачання холодної води, послуг з централізованого постачання гарячої води, водовідведення, покращенню розрахунків за спожитий природний газ підприємствами теплоенергетики", - зазначається у пояснювальній записці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: