"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінагропрод готує другу угоду з Китаєм - на імпорт китайських товарів

Четвер, 10 квітня 2014, 12:03

Угода ДПЗКУ з китайською стороною буде доповнюватися другою частиною, яка передбачає постачання в Україну китайської техніки, устаткування і технологій. 

Про це  заявив міністр аграрної політики та продовольства Ігор Швайка під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі, повідомляє прес-служба.

"Ми плануємо розширення співпраці в рамках українсько-китайських домовленостей. Вже проведено перемовини з китайською стороною щодо продовження співпраці з КНР в рамках зернових контрактів, а також пошуків нових напрямків роботи. Частина угоди, яка фактично виконана, і за якою йде відвантаження зернових, сьогодні доповнюється другою частиною. Зокрема це стосується постачання техніки, устаткування, технологій, над переліком чого ми наразі спільно працюємо", - повідомив міністр.

Швайка також поінформував, що спільна робоча група, до якої увійшли представники китайської компанії ССЕС та ПАТ "ДПЗКУ", з проведення  комплексного аудиту стану виконання китайського контракту закінчила працювати 6 квітня, а 7 квітня були підведені підсумки, і Україна наразі готується до постачання зерна нового врожаю.

Реклама:

Як повідомлялося раніше, після проведення зустрічі міністра Ігоря Швайки з послом КРН Чжан Сіюнем сторони підтвердили наміри про подальше стратегічне партнерство між країнами в рамках вже підписаних договорів.

Сторони також домовились, що ключовими напрямками двостороннього співробітництва є сфери торгово-економічної та інвестиційної співпраці.

Зокрема, Україна зацікавлена у залученні китайських інвестицій для спільної реалізації проектів у сфері ветеринарної медицини і тваринництва, грибництва та рослинництва, рибного господарства та меліорації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: