"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Викрито 14 фінустанов, які відмили 140 мільярдів гривень - ГПУ

Четвер, 10 квітня 2014, 11:03

СБУ, МВС та НБУ викрили 14 фінансових установ, через які було відмито 140 млрд гривень державних та бюджетних коштів.

Про це на нараді керівників правоохоронних органів заявив заступник Генерального прокурора Микола Голомша, повідомляє прес-службаГПУ.

За його словами, "за всю історію України правоохоронні органи не стикалися з таким масштабом зловживань і порушень у фінансовій та економічній сферах".

"Це була чітка ієрархічна структура злочинної організації, яка розпочиналася із владних структур, де продумувалися різні схеми для відмивання державних коштів через так звані "пральні банки" та "податкові ями". Сьогодні ми проводимо активну роботу по документуванню усіх цих злочинів", - підкреслив Голомша.

Реклама:

Серед передумов, через які перший заступник Генерального прокурора назвав незадовільну та неефективну роботу відповідних спецпідрозділів.

"Незважаючи на те, що журналістами та громадськими організаціями вже були напрацьовані відповідні матеріали, правоохоронні органи цими розслідуваннями не займалися", - заявив Голомша.

Голомша сподівається, що визначені координаційною нарадою спільні заходи допоможуть активізувати роботу з викриття усіх злочинних діянь колишньої влади.

Раніше повідомлялося, що Національний банк виявив при перевірці 12 банків конвертаційні центри, через які "відмили" 142 мільярди гривень.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: