"Укрзалізничпостач" розіграв ще 6 мільйонів між "родичками"

Вівторок, 1 квітня 2014, 09:32

"Укрзалізничпостач" за результатами тендеру уклав угоди з ТОВ "НВП "Локомотив" на придбання запасних частин до електропоїздів серії ЕР на загальну суму 6,38 млн гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Упродовж року фірма повинна постачати запчастини на склад "Укрзалізничпостачу" в Фастові. Повний перелік деталей з цінами унизу.

Власником "Локомотиву" є Леонід Колосов. Фірма має 60 500 грн статутного капіталу, почала вигравати тендери у квітні 2012 р. і за цей час отримала замовлень на 165,15 млн грн.

Реклама:

Єдиним допущеним до участі конкурентом "Локомотиву" по всіх лотах було ТОВ "Електротехнічна компанія "Зеніт", записане на Світлану Грушко.  За останні п’ять років ця фірма зі статутним капіталом 56,5 тис грн. виграла тендерів на 211,17 млн грн, пише видання.

Фірми-конкурентки були зареєстровані з різницею в місяць, "Локомотив" у грудні 2008, а "Зеніт" у листопаді того ж року. Від заснування і до літа 2011 р. вони були приписані за однією адресою в Києві - по вул. Мельникова 12 (житловий будинок), а до січня 2012 ще й з однаковим контактним номером телефону на двох: (044) 432-76-22.

Нагадаємо, цей же телефон у той же час був закріплений офіційно і за фірмою "Квазар Комплекс", пов’язаною з народним депутатом Олександром Єдіним, який також відомий як партнер родини покійного гендиректора "Укрзалізниці"-міністра транспорту Георгія Кірпи.

"Локомотиву" і "Зеніт" вже не вперше розігрують тендери "Укралізничпостачу", за тиждень до нинішнього тендеру за такою ж схемою "Локомотив" отримав замовлення на 7,55 млн грн.

Ще дві фірми, які подавалися на один з лотів було відхилено за неповний пакет документів та їхнє невідповідне оформлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: