У Межигір’ї Янукович будував міні-палац для співмешканки. Відео, фото

Субота, 8 березня 2014, 13:19

За 200 метрів від головних воріт Межигір’я, компанія, підпорядкована Януковичу, розпочала будівництво розкішного маєтку для співмешканки екс-президента Любові Полєжай.

Те, що будинок належить Полєжай, свідчать документи, знайдені журналістами "Наших грошей"  та проекту yanukovychleaks.org у кабінеті директора "межигірського ЖЕКу".

Також її власність підтверджена записом у базі Державної архітектурно-будівельної інспекції: саме на неї зараз записаний цей об’єкт. Будівельник з сусіднього будинку також розповів, що одного разу сюди навідався і сам президент.

Як зазначається, курувалося  будівництво також з Межигір’я. Папка з документацією на цей будинок лежала на одній полиці з аналогічними паперами на Межигірські об’єкти, а проектний альбом знайшовся у кабінеті Олександра Файніцького, директора ТОВ  "Київуніверсалсервіс".

Реклама:

Ця фірма виконувала роль своєрідного межигірського ЖЕКу: їй "Танталіт" замовляв утримання будинків і території та обслуговуванням персоналу, причому навіть з виїздами на держрезиденцію "Синьогора". Тож не дивно, що окрім головного маєтку президента Файніцький займався й будинком Полєжай.

Підрядниками на будівництві маєтку Полєжай також були нечужі фірми. Так, фасадами займалася фірма ПСК "Антакарана". Вона ж виконувала аналогічні роботи в одному з гостьових будиночків Межигір’я, лабораторії та гольф-клубі. Окрім того, фірма постачала в резиденцію будматеріали.

Попри те, що будинок не завершений, його зовнішній показує, що тут все мало бути в традиціях Межигір’я: вздовж периметру паркану - дроти під напругою, зовні будинку - колони, ліпнина й мармур, а розкішні інтер’єри, що їх мали оформити всередині, вже були намальовані в проектному альбомі, пише видання.

 
 
 

"Наші гроші"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!