Банк Англії: економісти очікують зростання ставок

Субота, 8 березня 2014, 10:21

Очікування економістів збільшення Банком Англії процентних ставок у найближчі 12 місяців зросло до максимумів за останні два роки на тлі впевненого відновлення економіки.

Про це пишуть "Вести.ru".

Згідно з опитуванням Банку Англії Inflation Attitudes Survey 40% респондентів очікували зростання процентних ставок у найближчі 12 місяців. 37% очікували збереження показника. Для порівняння, у листопаді минулого року тільки 34% опитаних прогнозували збільшення ставок.

Як повідомлялося, Банк Англії залишив ключову процентну ставку на рівні 0,5%, не змінивши при цьому обсяги купівлі облігацій. Про це йшлося у повідомленні банку.

Реклама:

За словами глави регулятора Марка Карні, Банк Англії почне підвищувати ставки тільки тоді, коли всі індикатори покажуть, що економіка працює на повну потужність.

Банк Англії буде дивитися на цілий ряд показників, а не тільки на рівень безробіття, і саме комплекс показників стане для Центробанку індикатором здоров'я економіки.

За даними Національного статистичного управління країни, рівень безробіття в четвертому кварталі минулого року зріс до 7,2% з 7,1% у вересні-листопаді.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: