"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рівень безробіття в США збільшився до 6,7%

П'ятниця, 7 березня 2014, 18:07

Число робочих місць в економіці США в січні збільшилося на 175 тисяч.

Про це свідчать дані міністерства праці країни, пишуть "Вести.ru".

Результат виявився кращим за прогнози експертів, опитаних Bloomberg, які очікували зростання показника на рівні 149 тисяч.

Проте згідно зі звітом рівень безробіття в США збільшився до 6,7% з січневих 6,6%, які були мінімальними з жовтня 2008 року. Аналітики не очікували зміни показника.

Реклама:

У звіті наголошується, що, незважаючи на аномальні погодні умови, роботодавці зберегли впевненість у перспективах економіки країни. Сувора зима стала причиною слабкої статистики з ринку житла і даних про споживчі витрати.

Згідно з остаточними даними міністерства праці країни продуктивність праці в США зросла в четвертому кварталі на 1,8%. Попередні дані говорили про підвищення показника на 3,2%, експерти очікували падіння даного показника на 2,2%.

Вартість робочої сили в США в четвертому кварталі 2013 року впала на 0,1%, тоді як раніше повідомлялося про скорочення показника до 1,6%. Експерти прогнозували зміну оцінки зниження до 0,5%.

У приватному секторі США кількість робочих місць зросла в листопаді на 162 тисяч. Економісти очікували підвищення на 145 тисяч. У виробничому секторі США кількість робочих місць збільшилася на 6 тисяч при прогнозі зростання на 15 тисяч.

Середня погодинна оплата праці в США минулого місяця зросла на 0,4% щодо січня і на 2,2% в річному вираженні до 24,31 долара. Середня тривалість робочого тижня знизилася до 34,2 години.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!