Великобританія заморожує активи 18 українських громадян

П'ятниця, 7 березня 2014, 16:21

Санкції ЄС, які заморожують активи 18 громадян України, підозрюваних у неправомірному їх присвоєння, у п'ятницю набрали чинності.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ Великобританії.

"Санкції означають, що будь-які активи цих громадян, розміщені на території Великобританії, будуть заморожені, що дозволить провести необхідні кримінальні розслідування (...) Ті активи, які будуть визнані корупційними, можуть у підсумку бути повернуті в Україну", - заявили в МЗС.

Британські експерти в галузі фінансової розвідки, відмивання грошей і відстеження злочинних активів вже прибули до Києва для надання допомоги уряду України, повідомили в МЗС. Уряд Великобританії направив до парламенту країни законодавчі акти, що призначають покарання за порушення санкцій на території Великобританії.

Реклама:

Казначейство Сполученого Королівства має допомогти правоохоронними органами України розкрити активи, які можуть бути сховані в складних структурах компаній.

З повним списком осіб, активи яких підпадають під дії санкцій можна ознайомитися за посиланням. Серед них - екс-президент Віктор Янукович, його сини Віктор і Олександр, екс-прем'єр-міністр Микола Азаров, екс-глава Адміністрації президента Андрій Клюєв і його брат Сергій, екс-глава МВС Віталій Захарченко та низка інших близьких до них осіб. 

Українська правда,  The Wall Street Journal

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: