В Україні збільшилося виробництво автомобілів

П'ятниця, 7 березня 2014, 15:08

У лютому 2014 року в Україні вироблено 5,344 тисяч автотранспортних засобів або на 61% більше ніж у січні і на 83% більше лютневого результату попереднього року.

Про це йдеться в повідомленні асоціації "Укравтопром".

Як наголошується, обсяг виробництва легкових автомобілів у лютому досяг позначки 5,112 тисяч штук, перевищивши січневий результат на 59%, а аналогічний минулорічний показник на 92%.

Комерційних автомобілів у січні було вироблено 188 штук. При цьому, такий результат більш ніж в 3 рази перевищує січневий показник і на 63% більше торішнього.

Реклама:

"Лютневе виробництво автобусів становило 44 одиниць або на 2 одиниці менше ніж у попередньому місяці. Падіння автобусного виробництва зафіксовано також і по відношенню до лютого 2013 року -69%", - повідомляє прес-служба.

Всього за перші два місяці поточного року із заводів українських автовиробників вийшло 8,658 одиниць автотранспорту. Такий результат демонструє більш ніж двократне зростання автовиробництва в Україні.

Також наголошується, що найбільшим автовиробником за підсумками перших двох місяців залишається Запорізький автомобілебудівний завод, який забезпечив 47% випуску всіх автотранспортних засобів за цей період.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: