"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна дозволила транспортування ядерного палива

Четвер, 6 березня 2014, 19:54

Україна зняла заборону на транспортування ядерного палива.

Про це йдеться в листі Державної інспекції ядерного регулювання України, копія якого є в розпорядженні "Інтерфакс-Україна".

Держатомрегулювання повідомляє про скасування заборони на перевезення ядерних та інших радіоактивних матеріалів через територію України, наголошується в документі, підписаному 6 березня першим заступником глави Держатомрегулювання - головним інспектором з ядерної та радіаційної безпеки України Михайлом Гашевим.

Як повідомлялося, заборона на перевезення ядерного палива була введена Україною в кінці січня.

Реклама:

Напередодні віце-прем'єр РФ Дмитро Рогозін заявив, що АЕС України мають запас палива на березень-квітень.

"Запас палива на АЕС України є на березень і квітень. Поки введена заборона на такого роду пересування палива через нестабільну ситуацію в країні", - говорив він.

За словами Рогозіна, "у нас проблеми з транзитом ядерного палива через територію України до наших партнерів у Східній Європі, і є питання, пов'язані з постачанням палива на самі атомні станції України".

У свою чергу "Росатом" повідомив, що компанія ТВЕЛ зможе вирішити проблему із залізничним транзитом палива для АЕС через Україну за рахунок авіатранспорту.

"Паливна компанія "Росатома" ВАТ "ТВЕЛ" буде виконувати всі свої зобов'язання з постачання ядерного палива для зарубіжних АЕС. Для цих цілей можна використовувати альтернативний ліцензований спосіб доставки - повітряним транспортом. Зокрема, для АЕС Словаччини планується доставка ядерного палива авіасполученням вже наступного тижня", - повідомила напередодні прес-служба держкорпорації.

"З усіма закордонними партнерами ми продовжуємо працювати в звичайному режимі, до зміни маршруту вони ставляться з розумінням", - заявили в "Росатомі".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: