Золотовалютні резерви НБУ скоротилися на 13%

Четвер, 6 березня 2014, 18:52

У лютому золотовалютні резерви Національного банку, за попередніми даними, скоротилися на 13,16%, або на 2,343 мільярда доларів, становивши на 1 березня 15,462 мільярда доларів.

Про це йдеться в повідомленні на сайті НБУ.

"Протягом місяця Україна вчасно та в повному обсязі виконувала свої планові зобов’язання за державним і гарантованим державою боргом. У лютому було здійснено погашення та обслуговування боргу перед МВФ у сумі 376 мільйонів доларів в еквіваленті та інші платежі за зобов’язаннями уряду України в обсязі 423 мільйони доларів", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі також зазначили, що упродовж місяця Національний банк здійснював як купівлю, так і продаж іноземної валюти на міжбанківському валютному ринку України. Загальне сальдо його валютних інтервенцій у лютому було від’ємним і становило 1,721 млрд доларів.

Реклама:

Значна частка продажу іноземної валюти Національним банком була спрямована на підтримку платежів НАК "Нафтогаз України" за імпортований природний газ.

"Водночас варто відзначити, що поступовий перехід до гнучкого курсоутворення і продовження переговорів про надання фінансової підтримки МВФ та іншими кредиторами знижує тиск на золотовалютні резерви, а в перспективі - сприятимуть їх зростанню", - повідомила прес-служба.

Як повідомлялося, у січні золотовалютні резерви Національного банку, за оперативними даними, скоротилися на 12,78%, або на 2,61 мільярда доларів, і становили на 31 грудня 17,805 мільярда доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!