"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінфін залучив 1,1 мільярда на ОВДП-аукціоні

Четвер, 6 березня 2014, 18:36

Міністерство фінансів на позаплановому аукціоні з розміщення облігацій внутрішньої державної позики 6 березня залучило до держбюджету 1,1 мільярда гривень.

Про це пише УНІАН з посиланням на дані Нацбанку.

Згідно з повідомленням, всі кошти залучені в результаті розміщення облігацій у національній валюті терміном обігу 5 років під 11,5% річних за єдиною поданою заявкою.

За інформацією Мінфіну, держборг перебуває в межах згідно з Бюджетним кодексом і законом "Про Державний бюджет України на 2014 рік".

Реклама:

Як повідомлялося, 4 березня Мінфін на плановому аукціоні з розміщення облігацій внутрішньої державної позики залучив до держбюджету 1 млрд гривень.

У лютому Мінфін провів п'ять аукціонів з розміщення ОВДП, в ході яких до держбюджету залучено 6,615 млрд гривень, в той час як облігації в валюті не розміщувалися. У березні Мінфін планує провести ще три аукціони з продажу ОВДП - 11, 18 і 25 березня.

Станом на 5 березня обсяг ОВДП, що перебувають в обігу, за сумою основного боргу становив 274,160 млрд гривень, при цьому у власності НБУ знаходилися держпапери на суму 167,947 млрд гривень, у власності банків - 80,959 млрд гривень, нерезидентів - 13,913 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!