"Нафтогаз" розрахувався з "Газпромом" за січень - офіційно

Четвер, 6 березня 2014, 15:27

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" розрахувалася з ВАТ "Газпром" за імпортований у січні 2014 року природний газ.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

"Виконуючи існуючі домовленості з російською стороною та незважаючи на скрутний економічний стан в країні Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" повністю розрахувалася з ВАТ "Газпром" за поставки російського природного газу в січні 2014 року", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, для забезпечення стабільного постачання газу за діючим контрактом поставки з ВАТ "Газпром" компанія продовжить безперервне проведення розрахунків за отриманий у лютому поточного року природний газ. 

"Враховуючи існуючі затримки в розрахунках з ВАТ "Газпром" за імпортований природний газ, в тому числі, борги за газ, отриманий в листопаді та грудні 2013 року, сторони контракту не припиняють консультації щодо врегулювання термінів та умов розрахунків, що повинно унеможливити припинення або переривання поставок та транзиту природного газу", - повідомляє прес-служба.

Також зазначається, що Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" докладає максимальних зусиль для забезпечення надійної і безпечної роботи ГТС України. Всі підприємства компанії працюють в штатному режимі.

Як повідомлялося, у середу джерело в уряді повідомило, що НАК "Нафтогаз України" повністю сплатив російському АТ "Газпром" постачання газу, здійснені в січні цього року. 

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!