"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Курченко так здивувався санкціям ЄС, що назвав себе чесним бізнесменом

Четвер, 6 березня 2014, 15:15

Український олігарх Сергій Курченко заявив, що "здивований" санкціями Євросоюзу проти нього і назвав себе "чесним бізенсменом".

Про це йдеться в його заяві, оприлюдненій на офіційному сайті компанії ВЕТЕК.

"Я здивований, що потрапив до списку осіб, щодо яких Європейський Союз застосував обмежувальні заходи. Але ще більш я здивований формулюванням "Особа, яка підлягає розслідуванню за участь у злочинах, пов'язаних з розкраданням державних коштів та їх незаконним виведенням з України", - сказано в зверненні.

"Я - чесний український бізнесмен, який завжди інвестував в Україну і саме тут зосереджений практично весь мій бізнес", - додає він.

Реклама:

За словами бізнесмена, група компаній, що належить йому, "неодноразово зазнавала перевірок з боку правоохоронних органів та ніяких серйозних порушень виявлено не було".

Курченко вважає подію непорозумінням, пов'язане з "інформаційною компанією, розгорнутою проти нього і групи в ЗМІ конкурентами".

"Більше того ряд політичних сил в Україні намагаються скористатися цим в інтересах своїх спонсорів-олігархів, щоб під під прикриттям неспокійної ситуації в країні заволодіти моїми активами", - заявляє Курченко.

"Проте презумпцію невинності ніхто не відміняв - всі звинувачення на мою адресу голослівні і носять виключно провокаційний характер", - додає олігарх.

Курченко, чиє місцезнаходження зараз невідомо, також вказує, що "готовий надати всі необхідні документи та всіляко сприяти перевіряючим органам ЄС, щоб довести свою невинність".

6 березня Євросоюз оприлюднив список українських екс-чиновників, які потрапили під санкції, рахунки яких тепер заморозять в банках Європи, в якому є прізвище Курченка.

Як відомо, в четвер МВС повідомило про розкриття схеми групи компаній Курченка, яка завдала бюджету збитків на 7 мільярдів гривень.

Сергій Курченко виник в інформаційному просторі в кінці 2012 року, коли купив ФК " Металіст" у Олександра Ярославського. Пізніше він створив компанію ВЕТЕК, яка купила в Німеччині мережу з 170 заправок. Крім того компанії належать 150 АЗС в Україні.

Також Курченко купив Одеський НПЗ і планував боротися за Лисичанський НПЗ.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: