"СЄПЕК" Курченка завдав бюджету 7 мільярдів збитків

Четвер, 6 березня 2014, 14:06

Група компаній "CЄПЕК" Сергія Курченка в 2012-2013 роках завдала держбюджету України 7 млрд гривень збитків шляхом ввезення нафтопродуктів і незаконної їх реалізації на ринку країни.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ  Арсен Аваков на своїй сторінці у Facebook.

"Чотири компанії з цієї групи (ТОВ "Зовнітрансгаз", ДП "Петрол", МП "Петрол-Форвардинг" та ПП "Армада-Плюс") протягом 2012-2013 років ввезли на територію держави нафтопродуктів на суму 25 млрд гривень для їх переробки, як давальницьку сировину, та подальшого "реекспорту" за кордон", - вказав міністр.

За його словами, фактично, продукція була реалізована на території держави без митного оформлення та сплати податків і зборів, від чого бюджет втратив близько 7 млрд гривень.

Реклама:

За даними Авакова, "СЄПЕК" створила ряд фіктивних підприємств, які за підробленими документами оптом продавали нафтопродукти на території країни без сплати податків.

У зв'язку з цим, МВС порушило 11 кримінальних виробництв в АРК, Київській, Харківській, Одеській, Черкаській, Кіровоградській, Хмельницькій, Луганській, Рівненській областях і в Києві.

"У ході обшуків вилучено 13 тис тонн нафтопродуктів, бухгалтерські документи та комп'ютерна техніка. Проводиться ревізія залишків на Одеському НПЗ.

Крім того, в Києві відкрито кримінальне провадження за фактом нанесення групою компаній "СЄПЕК" збитків НАК "Нафтогаз України" на суму 1, 6 млрд гривень", - резюмував міністр.

Як відомо, "СЄПЕК" володіє Одеським НПЗ, Херсонським нафтоперевалочним комплексом, медіагрупи UMH.

Власником є підприємець Сергій Курченко, який наприкінці 2012 купив футбольний клуб "Металіст".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: