"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Новини з Криму обвалили російський фондовий ринок

Четвер, 6 березня 2014, 13:25

Індикатори російській фондовій біржі різко знизилися після публікації повідомлень про плани Криму з приєднання до Росії.

Про це пише "Лента.ру" .

Індекс ММВБ, який до 13:30 по Москві pріс майже на 1% порівняно із закриттям попереднього дня, до 14:30 знизився на 2,1%  до 1322 пунктів. Індекс РТС впав на 2,5% до 1152 пунктів.

Вдень 6 березня парламент Криму ухвалив рішення, згідно з яким на референдумі про статус півострова жителям буде запропоновано відповісти на питання, чи повинна автономна республіка залишитися у складі України або приєднатися до Росії.

Реклама:

Голосування перенесено на 16 березня, тоді як спочатку референдум планувався на 25 травня, потім терміни перенесли на 30 березня.

Пізніше парламентарії прийняли постанову, в якій запропонували керівництву Росії почати процедуру входження Криму до складу РФ на правах суб'єкта.

Свої дії депутати пояснили тим, що на Україні до влади прийшли націоналістичні сили, які "грубо порушують Конституцію і закони країни".

Парламент також звинуватив нове керівництво в порушеннях прав і свобод громадян, у тому числі права говорити рідною мовою.

Голова Верховної ради Криму Володимир Константинов згодом пояснив, що референдум повинен закріпити рішення парламенту про входження до складу РФ.

Керівник фракції "Справедлива Росія" в Держдумі Сергій Миронов заявив, що російські депутати можуть розглянути питання про приєднання Криму вже наступного тижня.

Торги на російському фондовому ринку відрізняються підвищеною волатильністю в останні дні на тлі кримської кризи.

Влада півострова відмовилися визнати легітимність нової влади України; призначений днями прем'єр-міністр автономної республіки, лідер "Русского единства" Сергій Аксьонов, попросив РФ забезпечити мир в регіоні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: