Ревізія НСК "Олімпійський" виявила порушень на 49 мільйонів

Середа, 5 березня 2014, 18:42

Фахівці Держфінінспекції під час ревізій державного підприємства "Національний спортивний комплекс "Олімпійський" виявили порушення, що призвели до збитків, на суму 48,8 мільйона гривень.

Про це повідомляє прес-служба Держфінінспекції.

Як зазначається, під час контрольних заходів перевірялась законність використання коштів, виділених на підготовку та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

Так, посадові особи спорткомплексу придбали валюту за курсом, який перевищував курс Національного банку, через що зайво витрачено 930 тисяч євро або 9,8 млн гривень.

Реклама:

"Ще 7,7 млн гривень зайво витрачено внаслідок безпідставного завищення посадових окладів працівників НСК "Олімпійський", - йдеться в повідомленні.

Крім того, посадові особи спортивного комплексу не переказали до державного бюджету 3,6 млн гривень, отриманих від реалізації демонтованого майна, та не зменшили на зазначену суму фінансування будівельних робіт.

"Також НСК "Олімпійський" безпідставно заплатив 9,9 млн гривень ДП "Інститут "Київінжпроект" ВАТ "Київпроект" за виконання проектних робіт із перенесення інженерних мереж, тоді як ці роботи оплачені GМР Generalplanungsgesellschaft mbH відповідно до укладеного договору на виконання проектувальних робіт", - повідомляє прес-служба.

Ще 13,2 млн гривень спорткомплекс зайво сплатив субпідрядним організаціям, які завищили вартість робіт із будівництва та реконструкції об'єктів НСК "Олімпійський".

Також зазначається, що під час позапланової ревізії у спорткомплексі виявлено нестачу демонтованого майна на загальну суму 2,7 млн гривень, яке було передано на відповідальне зберігання ТОВ "Торговий Дім Укрвторресурс" та ПП "Укрвторресурс".

"Матеріали контрольних заходів передано до Генеральної прокуратури та Міністерства внутрішніх справ, за результатами розгляду яких порушено кримінальну справу", - повідомляє прес-служба.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: