Мінфін Росії "налагодив співпрацю" з Мінфіном Криму

Середа, 5 березня 2014, 17:21

Міністерство фінансів Росії "налагодило співпрацю" з Мінфіном Криму.

Про це міністр фінансів Антон Силуанов повідомив на нараді з президентом Росії Володимиром Путіним, передає УНІАН.

Силуанов зазначив, що загальна ситуація в Україні непроста, скорочується фінансування витрат бюджету. За його оцінками, скорочення витрат державного бюджету України відбудеться приблизно на 15%.

"Це, звичайно, торкнеться і допомоги регіонам, у тому числі і Криму, тому ми зараз на рівні Міністерства фінансів налагодили співпрацю, взаємовідносини з Міністерством фінансів Криму", - сказав Силуанов.

Реклама:

Відповідаючи на питання Путіна про ситуацію в Україні "в цілому", глава російського Мінфіну сказав, що іноземні партнери пропонують їй підтримку, в першу чергу, за рахунок коштів Міжнародного валютного фонду. Також свою допомогу Україні пропонують США, країни Європейського Союзу.

"На наш погляд, ми тут теж повинні заготовити різні варіанти надання підтримки у разі погіршення загальної ситуації", - зазначив Силуанов.

При цьому він повідомив, що представники російських регіонів виступили з пропозиціями надати фінансову підтримку українським прикордонним регіонам.

"Ці угоди можуть бути реалізовані в даний час", - сказав Силуанов.

Як повідомлялося, 3 березня міністр фінансів РФ Силуанов заявив, що Міністерства фінансів Росії і Криму проводять консультації щодо фінансової допомоги автономії для забезпечення виплат бюджетникам і соціальних зобов'язань.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!