США розпочали підготовку до надання Україні фіндопомоги

Вівторок, 4 березня 2014, 20:52

Фактично розпочатий процес підготовки до надання фінансової підтримки Україні з боку США.

Про це заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк на брифінгу в парламенті за підсумками зустрічі з Державним секретарем США Джоном Керрі, передає прес-служба "Батьківщини".

Він зазначив, що деталі щодо цієї підтримки будуть оголошені, "коли ми остаточно поставимо підписи під реальним обсягом економічної допомоги, яку США готові виділити Україні".

Прем’єр-міністр також наголосив, що США дуже активно захищають територіальну цілісність і незалежність України: "Усі ті події, які відбуваються на території України в Автономній Республіці Крим мають жорстку і чітку реакцію з боку наших західних партнерів".

Він нагадав, що відбулося засідання Ради безпеки ООН, "де члени ради безпеки ООН не просто висловили стурбованість, а чітко зазначили, що немає жодних підстав для того, щоб Росія, порушуючи низку двосторонніх угод, починаючи з Великого договору 1997 року і закінчуючи Будапештським меморандумом, - вводила свої війська на територію незалежної і суверенної держави".

"Ще раз закликаємо російський уряд і російського президента негайно зупинити військову агресію на території України", - наголосив Яценюк.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!