Росія вже налагоджує контакти з новою владою України

Вівторок, 4 березня 2014, 16:52

Президент Росії Володимир Путін вважає нову владу України нелегітимною, але доручив своєму уряду налагоджувати з нею контакти.  

"Три дні тому я дав доручення уряду поновити контакти на урядовому рівні зі своїми колегами у відповідних міністерствах і відомствах України для того, щоб не порвати економічні зв’язки, підтримати їх у їхньому прагненні відновити економіку", - заявив він на прес-конференції.

"Дмитро Медведєв у контакті з Яценюком. А Наришкін як голова парламенту, я знаю, у контакті з Турчиновим", - сказав Путін.

"Але, повторюю, усі наші торгово-економічні й інші, гуманітарні зв'язки можна буде розбудовувати в повноцінному форматі тільки після того, як нормалізується ситуація й пройдуть вибори президента", - наголосив він.

Реклама:

Путін вважає, що Олександр Турчинов нелегітимний "як президент", а Верховна Рада - легітимна, і то частково.

"Чи є ця сьогоднішня влада легітимною? Парламент - почасти так, усі інші - ні, і вже точно зовсім не можна сказати про легітимність виконувача обов'язків президента, там просто немає ніякої легітимності", - заявив російський президент.

"Є юридично тільки один легітимний президент (в Україні). Ясно, що в нього немає ніякої влади, зрозуміло. Але я вже про це говорив, хочу повторити: цим легітимним президентом суто юридично, безумовно, є тільки Янукович", - додав він.

При цьому Путін вважає, що "політичного майбутнього" у Януковича немає - і він йому про це говорив.

Із приводу нової влади він також сказав: "Контактувати треба з усіма, крім очевидних злочинців, але ось у таких умовах, повторюю ще раз, є небезпека, що хтось проскочить, людина зовсім уже з крайніми поглядами, що, звісно, матиме важкі наслідки для країни".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!