"Укроборонпром" за рік заробив 475 мільйонів

Вівторок, 4 березня 2014, 14:42

Державний концерн "Укроборонпром" за підсумками 2013 отримав чистий прибуток у розмірі 475 млн гривень, порівняльні дані за 2012 рік при цьому не вказуються.

Про це повідомили в прес-службі концерну з посиланням на генерального директора "Укроборонпрому" Сергія Громова, пише "УНІАН".

"Чистий прибуток на підприємствах концерну становив 475 млн гривень. Це недостатні обсяги, які в 2014 році планується суттєво збільшити", - цитує прес-служба Громова.

За його словами, обсяги виробництва концерну в 2013 році збільшилися на 24% - до 13,2 млрд гривень. При цьому обсяг реалізації продукції концерну в 2013 році зріс на 14% - до 14,7 млрд гривень.

Реклама:

"Збільшення сумарного виробництва досягнуто за рахунок зростання виробництва продукції на експорт на 52% при зниженні в чотири рази виробництва озброєнь для ЗСУ. Водночас, збільшення сумарного обсягу реалізації пов'язано із зростанням експорту на 33%", - зазначив Громов.

Він також підкреслив, що зростання виробництва на підприємствах "Укроборонпрому" є серйозним досягненням, враховуючи негативну динаміку в галузі вітчизняного машинобудування (куди входить переважна більшість підприємств концерну).

За даними концерну, в 2013 році вітчизняне машинобудування продемонструвало спад на 14%.

"Успішні показники економічної діяльності підприємств концерну стали можливими завдяки консолідації зусиль державних підприємств, що виробляють озброєння і військові технології в рамках єдиної структури", - підкреслив Громов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!