"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Банк "Росія" відмовляється від закордонних операцій і валют

Понеділок, 31 березня 2014, 10:45

Банк "Росія" буде працювати тільки на вітчизняному ринку.

Про це повідомляє "ИТАР-ТАСС" з посиланням на офіційне повідомлення банку.

"З метою захисту клієнтів банку від недобросовісних дій іноземних фінансових інститутів АБ "Росія" прийнято рішення про роботу виключно на внутрішньоросійському ринку і тільки з однією валютою - національною валютою Російської Федерації - рублем", - йдеться в повідомленні.

Американським банкам направлені повідомлення про закриття кореспондентських рахунків. Найближчим часом аналогічні повідомлення будуть спрямовані і в інші іноземні фінансові організації.

Реклама:

Як йдеться у повідомленні, найближчим часом, банк "Росія" візьме безпосередню участь у розробці та впровадженні національної платіжної системи.

Крім того, наголошується, що в своїй діяльності банк буде орієнтований виключно на національні рейтингові агентства.

20 березня США оприлюднили розширену версію списку санкцій проти Росії. У нього, крім українських та російських чиновників і олігархів, увійшов також банк "Росія".

Він виявився єдиною вітчизняної кредитної організацією, проти якої були спрямовані санкції США і Європейського союзу, викликані визнанням Російською Федерацією підсумків референдуму в Криму щодо відділення від України.

Відразу після введення санкцій про підтримку банку було заявлено рядом високопоставлених чиновників Росії, включаючи президента РФ Володимира Путіна. Також у банку відкрили рахунки великі компанії, в тому числі Об'єднана суднобудівна компанія.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: