"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Дочка" банку Коломойського може бути продана "Трійка-Д банку"

Понеділок, 31 березня 2014, 09:57

"Москомприватбанк", в якому Агентство по страхуванню внесків з 7 березня виконує функції тимчасової адміністрації, може бути проданий "Трійка-Д банку".

Про це розповіла людина, близька до "Приватбанку", пишуть "Ведомости".

Серед власників "Трійка-Д банку" - засновник девелоперської групи ПІК Юрій Жуков і два громадянина України - Павло Шепель та Олександр Грановський.

Один з інтересантів - "Трійка-Д банк", у якого є українські акціонери, підтверджує банкір, знайомий зі змістом переговорів про продаж Москомприватбанка, і зауважує, що йому не дуже зрозуміло, в чиїх інтересах "Трійка-Д банк" прагне купити "Москомприват".

Реклама:

Незрозуміло це і людині, близькій до Приватбанку, але вона знає, що представники "Трійка-Д банку" ведуть переговори безпосередньо з Приватбанком, без участі АСВ. Це підтверджує і людина, що одержала інформацію з російського ЦБ.

У вихідні йшли переговори, продовжує чоловік, знайомий з їх змістом, угоди поки не було. Приватбанк продає "дочку" не менше ніж за один капітал (4,7 млрд руб), розповідає людина, близька до Приватбанку, визначеність з продажем може з'явитися у вівторок. Той же термін називає і людина, близька до ЦБ.

До 31 березня АСВ має надати в ЦБ звіт про стан банку, говорить співробітник АСВ.

За словами людини, близької до "Приватбанку", "Трійка-Д банк " - єдиний претендент на покупку.

Людина, близька до Приватбанку, каже, що покупців відлякує висока ціна і необхідність узгодження в Кремлі. Але якщо банк і коштує менше, то не з вини акціонерів, цитує він їх.

Нагадаємо, ЦБ ввів тимчасову адміністрацію в "Москомприватбанку" незабаром після того, як співвласник Приватбанку Ігор Коломойський (33,85%) обмінявся колкостями з президентом Росії Володимиром Путіним.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!