Україна з 1 березня подвоїла імпорт російського газу

Понеділок, 3 березня 2014, 17:31

Україна, після різкого зниження в лютому закупівель природного газу у російського монополіста - компанії "Газпром" у зв'язку із загостренням політичної кризи, з 1 березня вдвічі збільшила добові обсяги імпорту російського палива.

Про це повідомили в прес-службі оператора газотранспортної системи України - компанії "Укртрансгаз", передає УНІАН.

"1 березня ми подвоїли імпорт російського газу до 45 мільйонів кубометрів на добу, це в два рази вище, ніж на 1 березня 2013 року", - повідомили в прес-службі.

Також в компанії відзначили, що транзит російського газу до Європи через територію України здійснюється у звичайному режимі.

Реклама:

Раніше "Газпром" заявив, що прострочена заборгованість України за постачання російського газу становить 1,549 млрд доларів, і при такому рівні боргу та оплати країна може не зберегти чинну знижку на газ.

Як повідомлялося, в 2013 році "Нафтогаз України" отримав з Росії близько 13 млрд кубометрів газу в середньому по 400 доларів за тисячу кубометрів.

У грудні минулого року Україна отримала від Росії знижку - на 2014 рік встановлена ​​ціна в 268,5 долара. Тоді ж сторони домовилися, що борг за 2013 країна погасить 25 січня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!