"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Італія відмовилася від введення "податку на Google"

Понеділок, 3 березня 2014, 12:44

Італія відмовилася від введення раніше запланованого податку на інтернет-компанії, відомого як "податок на Google".

Про це пише CyberSecurity.ru.

Як повідомляється, італійська преса називає скасування даного податку одним з перших заходів нового уряду країни під керівництвом Маттео Ренці.

Колишній уряд Еріко Летте торік схвалив цей законопроек , але незабаром відклав його введення до липня цього року. У відповідь на це Єврокомісія попередила Італію про те, що він суперечить загальноєвропейським нормам.

Реклама:

Даний податок, за задумом італійських законотворців, повинен був прикрити лазівки для великих інтернет-компаній в перекладі рекламних доходів в країни з пільговим корпоративним оподаткуванням, такі як Ірландія.

Закон передбачає закупівлю місцевим бізнесом інтернет-реклами тільки у місцевих рекламних агентств з італійським податковим присутністю.

Втім, у закону є і маса критиків, які кажуть, що таким чином італійський бізнес буде закуповувати рекламу через рекламні агентства в сусідніх Швецарії, Франції, Німеччини чи Австрії.

Таким чином, в даному випадку влада не тільки не повернуть податкові виплати в країну, а й ризикують взагалі вбити місцеву галузь інтернет-реклами.

Напередодні Нового року колишній прем'єр-міністр Італії Енріко Летта заявив, що перенесення з введенням податку означає необхідність більш ретельної оцінки наслідків, а також необхідність більш тісної координації з сусідами по Євросоюзу до того, як закон набуде чинності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!