Українські акції на Варшавській біржі за місяць впали на 13%

Понеділок, 3 березня 2014, 12:12

Індекс українських компаній на Варшавській фондовій біржі WIG Ukraine в лютому втратив 13% своєї вартості, закрившись мінімально вище історичного мінімуму з моменту свого запуску в травні 2011 року.

Український індекс просів на тлі більш 7% процентного плюса "блакитних фішок" польської біржі і майже 6% зростання індикатора широкого ринку WIG, пише "УНІАН".

WIG Ukraine завершив торги п'ятниці, 28 лютого, на рівні 410,37 пункту, що всього на 8 пунктів вище досягнутого на попередньому тижні історичного мінімуму.

У лютому подешевшали акції всіх українських емітентів, що котируються на головному майданчику Варшавської біржі (без урахування спекулятивних паперів), крім виробника молочних виробів Milkiland, який збільшив капіталізацію майже на 2%.

Реклама:

Лідерами падіння опинилися найбільші українські компанії на польській біржі - Astarta і Kernel, які втратили більше 18% і майже 16% своєї вартості.

Папери інших компаній знизилися в ціні від близько 7 до 15%.

Як повідомлялося, WIG Ukraine закінчив січень 4,5% зниженням.

У WIG Ukraine, який був запущений з базових тисячі пунктів, входять 11 компаній, що котируються на головному майданчику польського фондового ринку.

На Варшавській біржі котируються папери 13 компаній з України, дві з яких на альтернативному майданчику для менших емітентів - NewConnect.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: