"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна очікує отримати кредитів на суму 13,5 млрд доларів – Яценюк

Субота, 29 березня 2014, 09:48

Україна очікує в поточному році отримати кредитний ресурс від міжнародних партнерів у розмірі 13,5 млрд доларів.

Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк в ефірі "Шустер Live" в п'ятницю ввечері, передає "Інтерфакс-Україна".

"Загальний ресурс на цей рік ми передбачаємо 13,5 млрд доларів", - сказав він.

За словами прем'єра, готовність надати кошти Україні висловили Міжнародний валютний фонд, Європейський банк реконструкції та розвитку, ЄС, Японія та Польща.

Реклама:

Яценюк підкреслив, що частина цих коштів буде спрямована на соціальні потреби, а частина піде на економіку.

Крім того, за його словами, Україна планує проведення модернізації оборонно-промислового комплексу (ОПК) і нарощування військово-технічного співробітництва (ВТС) з заходом.

Говорячи про бачення урядом шляхів розвитку ОПК, прем'єр зазначив: "Виробничі потужності залишилися.. тому в наших планах модернізація того, що є".

Разом з тим, як зазначив Яценюк, завдання з технічного переоснащення армії планується вирішувати в рамках розвитку ВТС із Заходом.

"Технічне оновлення планується проводити за рахунок співпраці з заходом. Ми відстаємо в високоточних речах (виробництво високоточних озброєнь), поки налагодимо власне виробництво, доведеться покористуватися чужим, зараз ми працюємо над цим", - сказав прем'єр.

Відповідаючи на запитання про позицію уряду з питання можливості реалізації ВТС з РФ в умовах військової агресії, Яценюк сказав: "Виготовляти озброєння і продавати країні, яка здійснює інтервенцію і яка стріляє в тебе, ми не будемо".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!