Продан запевняє, що Україна не залишиться без газу

П'ятниця, 28 березня 2014, 12:55

Незважаючи на ризик зниження або припинення поставок з РФ, Україна зможе забезпечити свої потреби в газі як за рахунок наявних на сьогодні ресурсів, так і тих джерел поставок, про відкриття яких Київ веде переговори з європейською стороною.

Про це в коментарі ZN.UA заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан.

"Ситуація з обмеженням поставок російською стороною природного газу може бути для України черговим викликом, однак за будь-якого сценарію українська сторона знайде можливість вийти з ситуації за рахунок існуючих компенсаторів", - заявив Продан.

Як пояснив глава Міненерговугілля, Україна вже сьогодні має можливість отримувати газ реверсом з Європи в обсязі до 7-10 млрд куб. м.

Реклама:

Крім того, успішне завершення переговорів про реверсні поставки газу зі Словаччини дозволяє збільшити загальний обсяг газу, який може бути імпортований в Україну через західний кордон, до 15-20 млрд куб. м.

Втім, побоювання України з приводу перекриття Росією "газового крану" ще не мають офіційного підтвердження з боку РФ. Поки що.

"На даний момент інформація з боку ВАТ "Газпром" про можливість зниження поставок газу або повного їх припинення в НАК "Нафтогаз України" не надходила" , - йдеться у відповіді Продана.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!