Кабмін хоче підвищити акцизи на нові авто

Четвер, 27 березня 2014, 15:04

Кабмін пропонує збільшити вдвічі ставки акцизного збору на нові легкові автомобілі та мотоцикли з двигуном більше 0,5 л, а також встановити ставки акцизного податку на мотоцикли об'ємом двигуна до 0,5 л на рівні 0,06 євро за 1 куб см.

Про це йдеться в законопроекті "Про запобігання фінкатастрофи та створення передумов для економзростання в Україні", зареєстрованому у Верховній раді.

Згідно з пояснювальною запискою, законопроектом пропонується зберегти стягування акцизу на легкові автомобілі (та інші транспортні засоби для перевезення людей, крім автобусів), переобладнані з ввезених в Україну непідакцизних вантажних автомобілів.

Уряд також зберігає намір підвищити ставки збору за першу реєстрацію транспортних засобів на рівень інфляції (8,3%).

Реклама:

Водночас, згідно з пояснювальною запискою, уряд має намір відмовитися від підвищення на рівень інфляції ставок екологічного податку на утилізацію автотранспортних засобів (раніше пропонувалося збільшити базові ставки на рівень інфляції, тобто з 5,5 тис грн до 5,956 тис для легкових автомобілів і з 11 тис грн до 11,913 тис грн).

Як повідомлялося, зареєстрованим у ВР законопроектом № 4238 пропонується скасувати утилізаційний збір на автомобілі та акцизний збір на переобладнання їх вантажних автотранспортні засоби.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!