Табачник дозволив наживатись на оголошеннях аспірантів. Документи

Четвер, 27 березня 2014, 10:01

Протягом листопада 2011 року - листопада 2012 року науковці сплачували гроші за публікацію оголошення про захист кандидатських і докторських дисертацій приватній фірмі - ТОВ "Атестаційний вісник".

Про це йдеться у зверненні Ради молодих дослідників науково-дослідних інститутів НАНУ до голови парламентського комітету з питань науки та освіти Лілії Гриневич, пишуть "Наші гроші".

Існування бюлетня "Атестаційний вісник" було узаконене наказом МОН від 14.02.2012. До цього оголошення про захист дисертацій публікувалися у "Бюлетні ВАК України". Однак Вища акредитаційна комісія була розформована і її функції передані Департаменту атестації кадрів МОН.

У новому бюлетні вартість публікації оголошення зросла майже в чотири рази - з 60 гривень до 230 гривень. Крім того, подавати оголошення тепер потрібно було за три місяці до дати публікації, хоча раніше це був один місяць.

Реклама:
 

Якщо ж науковці хотіли опублікувати свої оголошення пошвидше, то зростала і вартістьпослуги: від 570 гривень за "більш ранню публікацію" до 1440-1920 гривень за "термінове оголошення". При цьому середня стипендія аспіранта, що захищається, становить 1600 гривень.

У грудні 2012 року міністр освіти Дмитро Табачник переніс публікацію оголошень до спеціального випуску газети "Освіта України". Вартість повідомлення, а це кілька рядків, у виданні зараз становить 210 гривень.

Гроші сплачуються на рахунок держпідприємства "Педагогічна преса", що підпорядковане МОН. Зауважимо, що "Педагогічна преса" друкувала і "Атестаційний вісник", пише видання.

 

У 2013 році Держфінінспекція встановила, що у ДП "Педагогічна преса" відсутні документи бухгалтерського обліку за період з 01.10.2010 по 01.01.2013. Крім того були встановлені фінансові порушення на суму 1,08 млн гривень.

ТОВ "Атестаційний вісник" у вересні 2011 року заснував мешканець смт Борова (Фастівський район) Едуард Бекетов. Протягом 2012 року директором фірми був Павло Коломієць. У 2013 році засновником і директором фірми став Іраклі Парцваніа.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: