У Криму націоналізували винзаводи

Середа, 26 березня 2014, 17:03

Постанови про націоналізацію майна підприємств, установ і організацій агропромислового комплексу, а також лісового та мисливського господарства прийняті на засіданні Держради Республіки Крим.

Про це повідомляє агентство Кримінформ, передає ИТАР-ТАСС.

Як наголошується, в списку підприємств агропрому 131 компанія, у тому числі відомі виноробні заводи "Магарач" і "Массандра", завод шампанських вин "Новий Світ".

У власність республіки також перейшли всі кримські заповідники, природні парки лісгоспи та мисливські господарства. Всі ці організації, відповідно до постанови, продовжать свою діяльність на підставі чинних ліцензій, правовстановлюючих та дозвільних документів.

Реклама:

Постановами Держради республіки також були створені державні підприємства "Кримські морські порти", "Кримський морський транспорт", а також "Державна судноплавна компанія "Керченська поромна переправа".

Контроль за виконанням постанов покладено на постійну комісію з промислової політики, транспорту, зв'язку і паливно-енергетичного комплексу.

До складу "Кримських морських портів" увійшли Керченські торговельний і рибний порти, Феодосійський, Ялтинський, Євпаторійський торгові порти.

Підприємству "Кримський морський транспорт" перейшло майно, що належало раніше Керченській, Феодосійській, Ялтинській та Євпаторійській філіям "Адміністрації морських портів України", Керченській районній держустанові "Держгідрографія", Керченському державному морському технологічному університету.

У відповідних постановах значиться, що "держпідприємства є стратегічними і не підлягають обмеженню в енергопостачанні, теплопостачанні, інших ресурсах життєдіяльності".

Найближчим часом на всіх підприємствах будуть оформлені документи про сертифікацію, реєстраційні та інші документи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!