Кабімн призначив нового керівника Держсільгоспінспекції

Середа, 26 березня 2014, 12:31

Кабінет міністрів призначив головою Державної інспекції сільського господарства Миколу Поєдинка, а головою Державного агентства лісових ресурсів України - Валерія Чернякова.

Про це йдеться в розпорядженнях Кабміну від 25 березня № 247-р та № 246-р.

Поєдинок працював директором ДП ДАК "Хліб України" Севастопольського комбінату хлібопродуктів, першим заступником та головою Державної інспекції з контролю якості сільськогосподарської продукції та моніторингу її ринку.

З грудня 2010 року до 18 листопада 2011 року він уже був головою Державної інспекції сільського господарства.

Реклама:

Як раніше писала "Економічна правда", Державна сільськогосподарська інспекція останніми роками стала дуже відомою завдяки корупційним схемам на зерновому ринку.

Зокрема, відомство, як розповідали "ЕП" учасники ринку, "стягувало" з них додаткову плату за надання сертифікатів якості зерносховищ та сертифікатів якості зерна.

За приблизними підрахунками, лише на зерновому ринку Держсільгоспінспекція збирала за рік близько 100 млн доларів коштів з сільгоспвиробників.

Нагадаємо, що 26 березня також було призначено заступником міністра аграрної політики та продовольства України Андрія Дикуна. Йому 35 років, проживає в місті Умань Черкаської області, є президентом Асоціації виробників молока України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!