Facebook купила за 2 мільярди розробника окуляр віртуальної реальності.Фото

Середа, 26 березня 2014, 09:45

Соцмережа Facebook оголосила, що досягла угоди про покупку розробника, мабуть, найбільш багатообіцяючих окулярів віртуальної реальності - Oculus.

Сума операції становить близько 2 мільярдів доларів грошима та акціями Facebook, повідомляють "Вести.ру".

Як повідомляється компанія Марка Цукерберга заплатить за Oculus 400 млн доларів і 23,1 млн акцій соцмережі, які на даний момент оцінюються приблизно в 1,6 млрд доларів.

 

У разі досягнення певних бізнес-цілей (вони не уточнюються), Oculus отримає від угоди ще 300 млн доларів. Як очікується, операція буде закрита до кінця другого кварталу 2014-го.

Реклама:

Нагадаємо, Oculus Rift - перші в світі окуляри віртуальної реальності, які мають шанси стати дійсно масовим товаром. Подібні продукти з'являлися і раніше, але, з різних причин, серйозно сприйняті були, а Rift більш ніж успішно дебютував на виставці CES 2013.

Технічно, Oculus Rift - це екран з діагоналлю менше шести дюймів, що передає 3D зображення і забезпечений двома лінзами, які, власне, і створюють 3D-ефект.

У Oculus не було очевидних проблем з фінансуванням подальшої розробки і виведення на ринок свого продукту - компанія не так давно привернула 75 млн доларів від пулу інвесторів на чолі з венчурним фондом Andreessen Horowitz.

Повідомлялося, що інвесторів переконала вкластися продемонстрована їм нова версія очокулярів віртуальної реальності Oculus Rift.

Тепер представники Oculus говорять, що партнерство з Fаcebook дозволить їм, залишаючись по суті незалежними, отримати ресурси для розробки і використання в Oculus Rift спеціально призначених під відображення віртуальної реальності електронних компонентів.

Раніше передбачалося, що більшу частину "начинки" окуляірів складуть компоненти, застосовувані в сучасних смартфонах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!