"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

СБУ та МВС провели обшук у банку, пов’язаному з Захарченком

Вівторок, 25 березня 2014, 10:48

Служба безпеки України і МВС провели обшук у банківській установі, яка брала участь у злочинних оборудках з відмивання державних коштів та пов’язана з особою екс-міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка.

Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті СБУ.

За матеріалами спецпідрозділу БКОЗ ГУ СБУ у Києві та Київській області розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

У рамках цього кримінального провадження здійснюються слідчі дії та оперативно-розшукові заходи.

Реклама:

За даними силовиків, унаслідок вказаної протиправної діяльності правопорушники привласнили понад 17 мільйонів гривень бюджетних коштів.

Так, посадові особи цього комунального підприємства в період 2012-2014 р.р. спільно із керівниками підрядних структур вносили до фінансово-господарської документації неправдиві відомості щодо обсягів виконаних робіт, отриманих послуг та поставлених товарів, а також їх вартості.

Неправомірно одержані підрядниками бюджетні кошти незаконно переводилися в готівку шляхом проведення безтоварних операцій з фіктивними комерційними підприємствами, рахунки яких відкриті в ПАТ "Банк "Ринкові технології", та передавались службовим особам комунального підприємства і пов’язаним з ними особам.

З метою отримання додаткових документальних даних, які підтверджують вищевказану протиправну діяльність, виявлення інших епізодів злочинної діяльності та недопущення її проведення у майбутньому в ПАТ "Банк "Ринкові технології" у відповідності до ухвали слідчого судді 25 березня провели обшук.

Вказаний банк є так званою "сертифікованою площадкою" і напряму пов'язаний з колишнім міністром внутрішніх справ, - повідомляє СБУ.

Ведеться розслідування.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: