Мінагропрод скорочує кількість дозвільних документів для "молочників"

Понеділок, 24 березня 2014, 13:29

Мінагропрод продовжує здійснювати заходи щодо дерегуляції підприємницької діяльності та скорочення кількості документів дозвільного характеру.

Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства Ігор Швайка.

За його словами, вже підготовлені рішення, які стосуватимуться діяльності операторів ринку харчових продуктів.

Прийняття документів спростить систему державного контролю у цьому сегменті, сприятиме стимулюванню вільної конкуренції на молочному ринку, гармонізації законодавства України із міжнародним законодавством, у тому числі законодавством ЄС, в частині видачі документів дозвільного характеру.

Реклама:

Так, міністр повідомив, що міністерством підготовлено проекти спільних наказів, якими будуть скасовані нормативно-правові акти, що стосуються проведення атестації виробників молока, молочної сировини і молочних продуктів і ведення реєстру атестованих виробників молочної продукції, пов’язаних з одержанням документів дозвільного характеру (атестату виробництва молока, молочної сировини та молочних продуктів).

 При цьому, безпечність і якість молочної продукції забезпечуватиметься шляхом дотримання норм санітарно-епідеміологічного, ветеринарно-санітарного законодавства, видачі суб'єктам господарювання експлуатаційних дозволів для потужностей (об'єктів) з виробництва, переробки або реалізації харчових продуктів і відповідного нагляду за станом виробництва молока, молочної сировини та молочних продуктів.

"У такий спосіб також буде спрощено систему державного контролю над підприємницькою діяльністю. Крок за кроком ми будемо зводити до мінімуму кількість дозвільних документів у різних сегментах аграрної галузі з тим, щоб бізнес міг вільно дихати і водночас дотримуватись зрозумілих правил гри", - додав Швайка.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: