"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рубль стає основною валютою в Криму - Аксьонов

Понеділок, 24 березня 2014, 10:34

Самопроголошений прем'єр Криму, оголошений у розшук громадянин РФ Сергій Аксьонов заявляє, що з 24 березня рубль стає основною валютою в Криму.

"Від сьогодні рубль стає основною валютою в Республіці. Проявляйте пильність при розрахунках", - написав він у Твіттері.

"Перші платежі по соціальних виплатах у рублях пройдуть уже завтра. Проблеми з касовими апаратами й банкоматами усунемо за тиждень", - заявив Аксьонов.

Він також повідомив, що "для допомоги кримським вкладникам ЦБ РФ у якості майнового внеску переведе АСВ 60 млрд руб. із прибутку 2013 року".

Реклама:

За даними Аксьонова, "кримчани зберігають на рахунках у місцевих банках 8-10 млрд гривень ($770-965 млн), ще 3-4 млрд гривень ($300-386 млн) становлять депозити юросіб".

"Вкладники, які передадуть фонду АСВ свої права на заморожені депозити в банках, натомість отримають компенсацію до 700 000 руб", - заявив він.

Аксьонов також повідомив, що в понеділок голова уряду Росії Дмитро Медведєв проведе нараду "про соціально-економічний розвиток Криму".

"Основні теми наради: створення особливої економічної зони, створення корпорації розвитку Криму й прийняття федеральної цільової програми", - уточнив він.

Як відомо, 18 березня, після нелегітимного референдуму в Криму, незаконна кримська влада підписала з президентом Росії Володимиром Путіним договір про входження Криму як "незалежної республіки" до складу Російської Федерації.

Україна й найсильніші країни віту не визнають референдум і спроби включити Крим до складу РФ.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!