"Енергоатом" віддав 9 мільйонів на запчастини

Неділя, 23 березня 2014, 11:39

НАЕК "Енергоатом" за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ "Інвестиційна група "Перше Джерело" на придбання запчастин для насосів на загальну суму 9,3 млн гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

З цієї суми 5,47 млн гривень підуть на запчастини для Юно-Української АЕС, і ще 3,83 млн гривень для Рівненської АЕС.

Фірму "Перше джерело" у 2006 році заснували Ігор Прасолов та його дружина Наталія. Прасолов на той момент склав повноваження гендиректора компанії СКМ Ріната Ахметова та обрався до парламенту від Партії регіонів.

Реклама:

Прасолов вийшов зі складу засновників "Першого джерела" у 2009 році, його дружина – у 2010. Їхні частки були перереєстровані на Ірину Коновалову та Ангеліну Удовиченко, незмінну директорку "Першого джерела", яка разом з Прасоловим входила до ради "Українського пенсійного фонду".

Наразі фірма вже переоформлена на Юрія Дєтскова (25%), Марію Оленічеву (49%), Олександра Угненка (25%) та російську фірму "Електротехнічний концерн "Руселпром" (1%) яку контролює Володимир Дорохін.

Юрій Дєтсков упродовж у 2004-2009 рр був директором ТОВ "Ексим-Маркет-Груп", співвласниками котрого були Наталія Детскова,  а також Андрій Юрійович Коврижкін, чий батько Юрій Коврижкін очолював "Енергоатом" у 2008 р., а до того багато років був віце-президентом і першим віце-президентом держпідприємства.

"Перше джерело" почало вигравати тендери у травні минулого року і за цей час отримало замовлення на 63,23 млн грн., усі від "Енергоатому".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!