Facebook випустила власну мову програмування

П'ятниця, 21 березня 2014, 19:50

Соціальна мережа Facebook представила нову відкриту мова програмування під назвою Hack.

Про це передає "CNews.RU".

Як повідомляється, він схожий з PHP і пропонує властиву йому швидкість програмування, але одночасно відрізняється від нього статичної типізацією, використовуваної в C++, Java та інших сучасних мовах.

Динамічна типізація, притаманна мови PHP (а також, наприклад, JavaScript), скорочує код і дозволяє витрачати менше часу на його написання, проте не дозволяє виключати помилки на стадії компіляції.

Реклама:

У свою чергу, статична типізація дозволяє виключати помилки в коді на стадії компіляції, тому вона підходить для складних, великих програм, в написанні яких бере участь безліч розробників.

Для компаній на кшталт Facebook, в яких працюють тисячі програмістів, які оновлюють код двічі на день, помилки в коді є проблемою значного масштабу. Саме тому був народжений Hack, що поєднує сильні сторони мов програмування того й іншого типу, пояснили в компанії.

Для запуску додатків, написаних на Hack, необхідно встановити віртуальну машину HHVM (HipHop Virtual Machine).

Вона підтримує одночасно і Hack, і PHP. Тому розробникам не доведеться разом переробляти весь код з PHP в Hack, вони можуть робити це поступово, по необхідності.

Віртуальна машина підтримує змішаний код, тому розробники можуть продовжити писати на PHP, але вже використовувати функції нової мови програмування.

Для завантаження Hack і HHVM вимагається Ubuntu 12.04 LTS, Ubuntu 13.10 або Debian 7. Користувачі також при бажанні можуть завантажити код Hack і скомпілювати його самостійно.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!