Lenovo купила у Unwired Planet патенти на 100 мільйонів доларів

П'ятниця, 21 березня 2014, 15:20

Китайський виробник комп'ютерів Lenovo поповнив свій мобільний арсенал, купивши у компанії Unwired Planet 21 патент за 100 млн доларів.

Про це пише "CyberSecurity.ru" .

Нагадаємо, що в січні стало відомо про те, що Lenovo купила у Google за 2,9 млрд доларів компанію Motorola Mobility (без патентів). Нові куплені патенти включають в себе патенти на технології 3G і LTE, а також "інші важливі мобільні патенти".

"Ця інвестиція являє собою розширення існуючого патентного портфоліо компанії Lenovo. Воно буде служити цілям зростання і розробки нашої глобальної стратегії з випуску смартфонів, а також виведення на ринок нових форматів ПК", - говорить Джей Клеменс, юрисконсульт Lenovo.

Реклама:

Угода з Unwired Planet повинна бути закрита протягом 30 днів.

Компанії в мобільній галузі зараз активно розвивають або скуповують патенти для захисту від судового переслідування з боку конкурентів.

Позови між компаніями Samsung і Apple стали одними з найяскравіших в мобільній галузі і послужили стартом цілого ланцюга аналогічних позовів, а також спровокували кампанії по скупці технологічних патентів.

Компанія Unwired Planet не займається випуском продуктів, але вона стверджує, що є "винахідником мобільного інтернету".

Компанії, аналогічні Unwired Planet часто іменують "патентними тролями", так як вони просто тримають за собою патенти, чекаючи поки хтось з виробників не почне випускати щось схоже на їх патент, щоб тут же затіяти з ним тяжбу і спробувати відсудити значні штрафи.

Раніше Unwired Planet намагалася розв'язати тяжби з Google і Apple.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: