"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Відтік капіталу з фондового ринку Росії відновився

П'ятниця, 21 березня 2014, 12:51

Відтік капіталу з фондів, що вкладають кошти в російський фондовий ринок, становив з 13 по 19 березня 34 мільйони доларів проти припливу в розмірі 133 мільйони доларів тижнем раніше.

Про це повідомляє Emerging Portfolio Fund Research, передають "Вести.ru".

Як наголошується, традиційні фонди втратили 162 млн доларів, а триваючий приплив коштів у російські ETF не зміг компенсувати відтік капіталу з традиційних фондів.

Проте російські ETF залучили 129 млн доларів, в основному завдяки припливу капіталу в Market Vectors Russia ETF, найбільший російський ETF.

Реклама:

Фонди ринків в сукупності втратили більше 4 млрд доларів. Таким чином, відтік грошей з фондів ринків триває шостий тиждень поспіль.

"Відтік з фондів ринків, посилюється в цілому. Ця ситуація загрожує повторенням розпродажів на ринках, що розвиваються, які ми спостерігали наприкінці січня - початку лютого, коли індекс MSCI EM досяг рекордного мінімуму", - відзначає ІК "Уралсиб Кепітал".

"Ми як і раніше вважаємо небезпечний навіс спекулятивних ставок з плечем на зростання російського ринку значним страновим ризиком. Цей ризик матеріалізується, якщо ринок ще більше просяде під тиском нових санкцій відносно Росії і погіршення макроекономічного становища. Таким чином, ми вважаємо, що співвідношення ризику та винагороди за нього на ринку зараз негативне", - повідомили в компанії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!