В Нацбанку готують чергові кадрові перестановки

П'ятниця, 21 березня 2014, 11:05

У п'ятницю в Національному банку України відбудуться важливі кадрові перестановки.

Про це повідомило джерело "Економічної правди".

За даними джерела, місце заступника голови НБУ Олександра Ткаченка займе екс-заступник голови НБУ Володимир Кротюк (звільнився у лютому 2012). Він буде курирувати валютну, грошово-кредитну політику НБУ і макроекономічні дослідження.

"Місце директора Генерального департаменту інформаційних технологій і платіжних систем Національного банку Наталії Синявської займє Віктор Кравець, який за часів Володимира Стельмаха займав цю посаду", - повідомило джерело.

Реклама:

Ткаченко і Синявську в банківських колах вважають людьми "Сім'ї". Зокрема, Ткаченко курирував нагляд, і при ньому відбулися більш ніж підозрілі банкрутства таких банків, як "Таврика", "Даніель" і RDBank. Синявська курирувала закупівлі НБУ в сфері інформаційних технологій.

Водночас, невідома подальша доля екс-глави правління НБУ Ігоря Соркіна. За нашими даними, він продовжує працювати в штаті Нацбанку, і активно віддає розпорядження всередині регулятора. За деякими даними, він іноді веде засідання правління НБУ замість нового глави НБУ Степана Кубіва.

Ігор Соркін є представником "Сім'ї" у фінансовому секторі економіки. Він вважається "правою рукою" колишнього першого віце-прем'єра Сергія Арбузова.

З іменами Арбузова і Соркіна пов'язують девальвацію кінця 2013-початку 2014 року, розкрадання резервів НБУ, вибудовування схем з роздачі рефінансування, допущення банкрутства банків, потенційно корупційні закупівлі, перевезення автомобілями НБУ "чорного кеша "Сім'ї" та багато іншого.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!