"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Євросоюз та Україна ось-ось підпишуть угоду про асоціацію

П'ятниця, 21 березня 2014, 10:02

Європейський Союз та Україна 21 березня підпишуть угоду про асоціацію.

З європейського боку свій підпис поставить президент Європейської ради Герман ван Ромпей, з українського – прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, зазначає "Радіо Свобода".

Сторони також підпишуть у Брюсселі додатковий документ, так званий "заключний акт", згідно з яким тимчасове, до затвердження в парламентах України і країн-членів ЄС, виконання політичної частини угоди розпочнеться негайно.

А економічна частина набуде чинності після завершення виборчого процесу в Україні, у проміжку між літом 2014 та початком 2015 року.

Реклама:

Додатковий документ, стверджують правники, може бути підписаний навіть за відсутності лідерів, на технічному рівні.

"Ми збираємося підписати з прем'єр-міністром України надання угоди про асоціацію і зафіксувати сильне політичне партнерство, яке наблизить Україну і ЄС один до одного. Це демократичний вибір, який зробила Україна", - сказав президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу.

"Ми твердо збираємося підписати іншу частину угоди в установленому порядку. Європа сподівається на Україну в довгостроковій перспективі", - наголосив він.

Про подробиці асоціації читайте тут.

Україна та ЄС планували підписати угоду про асоціацію ще на саміті ініціативи "Східне партнерство" у Вільнюсі 29 листопада 2013 року. За тиждень до підписання уряд президента Віктора Януковича призупинив процес євроінтеграції.

Це поклало початок драматичним подіям, які спричинили загибель протестувальників проти влади, відставку і втечу з України багатьох представників влади Януковича, включно з самим відстороненим президентом.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!