Fitch погіршило прогноз за рейтингом Росії до негативного

П'ятниця, 21 березня 2014, 09:16

Міжнародне рейтингове агентство Fitch погіршило прогноз за довгостроковим рейтингом дефолту емітента РФ "ВВВ" до негативного зі стабільного.

Про це йдеться в прес-релізі агентства, передає "Прайм".

При цьому короткостроковий рейтинг "F3" і стеля за рейтингами країни "ВВВ+" були підтверджені. Агентство вважає, що країна зберігає загальну політичну і соціальну стабільність.

"Погіршення прогнозу пов'язане з можливим впливом санкцій на економіку і діловий клімат в Росії", - наголошується в повідомленні. Американські та європейські банки в поточній ситуації можуть скоротити обсяги кредитування РФ, тому є ризики уповільнення темпів економічного зростання, а компаніям може знадобитися допомога з боку держави.

Реклама:

Наслідками санкцій можуть стати відтік капіталу і подальший тиск на курс рубля.

"Період повільного зростання економіки посилює ризики скорочення фінансової "подушки безпеки" і збільшення держборгу з поточного низького рівня. Однак падіння курсу рубля сприяє притоку коштів до держбюджету завдяки збільшенню рублевої виручки від продажу нафти", - додають аналітики Fitch.

Залежність від продажів сировини зберігається - вуглеводні становлять 67% експорту і 50% надходжень до держбюджету, що збільшує ризики негативних наслідків у разі зовнішніх шоків.

Надалі Fitch може поліпшити прогноз за рейтингами РФ до стабільного у разі зменшення напруженості навколо Криму і ослаблення ризиків широкомасштабних санкцій щодо Росії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: