"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна формує спецгрупи для вирішення проблем українського експорту до РФ

Четвер, 20 березня 2014, 20:09

Ринок РФ представляє широкі можливості для української економіки з її великим експортним потенціалом, тому Київ зацікавлений у рамках двостороннього співробітництва вирішувати проблемні питання торговельно-економічних відносин двох країн.

Про це заявив міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета, передає "Інтерфакс-Україна".

"Частка СНД і Росії в українському експорті велика, а для Донецької області - це близько 40%. Сподіваюся, у обох сторін вистачить здорового глузду не втрачати ці можливості", - сказав він журналістам у ході робочої поїздки в Донецьку область в четвер.

Шеремета уточнив, що українська сторона вже почала формування спеціальних груп, які працюватимуть над вирішенням проблем, пов'язаних з експортом товарів в РФ.

Реклама:

Український міністр нагадав, що днями мав розмову зі своїм російським колегою, в ході якої обговорювалися загальні для економік двох країн проблеми: перехід від ресурсномістких галузей до наукомістких, підвищення продуктивності праці, і просування в рейтингу легкості ведення бізнесу.

"Їх все одно потрібно вирішувати. І краще їх вирішувати у співпраці, в комунікаціях, в обміні досвідом", - сказав Шеремета.

На думку глави МЕРТ, сьогодні Україну і Росію об'єднує значно більше, ніж роз'єднує, тому обом країнам необхідно спільно обговорювати проблеми, що накопичилися для пошуку значно кращого рішення.

Згідно з даними МЕРТ, експорт товарів і послуг з України в РФ в 2013 році впав на 10,9% - до 20,49 млрд доларів, імпорт - на 13,9%, до 24,47 млрд доларів. У результаті частка РФ в загальному обсязі українського експорту знизилася до 26,3%, імпорту - до 28,9%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!