"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кримчани заборгували українським банкам 16,6 мільярда гривень

Четвер, 20 березня 2014, 15:07

Українські банки на 1 лютого 2014 року надали позичальникам Криму кредити на суму 16,6 мільярда гривень, що становить 1,8% їх загального кредитного портфеля.

Про це повідомила прес-служба незалежної асоціації банків України, передає УНІАН.

Згідно з повідомленням, банки досить активно розвивали бізнес у цьому регіоні та кількість банківських точок продажів, розташованих у Криму, станом на 1 лютого 2014 року становила 1213 точок.

"Враховуючи нестабільність політичної ситуації в окремих регіонах України, забезпечення безперебійної та ефективної роботи банківської системи в поточних умовах вимагає від банкірів не тільки обережності та зваженості в прийнятті рішень, а й уміння швидко реагувати на зовнішнє середовище яке постійно змінюється і приймати рішення в умовах великої кількості факторів невизначеності", - йдеться в повідомленні асоціації.

Реклама:

На думку банкірів, істотним фактором невизначеності є також ситуація в ряді південних і східних регіонів країни, беручи до уваги, що деякі з них є активними споживачами банківських послуг.

За даними НАБУ, частка кредитного портфеля позичальників Донецької області становить 6,2% від загального портфеля банківської системи, Одеської - 4,8%, Харківської - 3,3%.

"Той факт, що більшість банків стабільно працює навіть в такій складній ситуації, підтверджує достатню фінансову стійкість банківської системи України та високий професіоналізм банківського менеджменту", - зазначили банкіри.

На думку НАБУ, одним з істотних ризиків на даний момент також є можливе погіршення платоспроможності ряду позичальників, пов'язане зі складною політичною та економічною ситуацією.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: