"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Ахметова не планують переводити абонентів Криму на росномери

Четвер, 20 березня 2014, 14:19

Оператор фіксованого зв'язку "Укртелеком", підконтрольний українському бізнесменові Рінату Ахметову, поки не планує переводити номери абонентів Севастополя і Республіки Крим на російську номерну ємність.

Про це випливає з відповіді прес-служби на запит "ИТАР-ТАСС " .

"Укртелеком" функціонує виключно у правовому полі чинного законодавства України. На поточний момент з урахуванням останніх подій компанія аналізує ситуацію. Говорити про якісь можливі зміни поки передчасно", - йдеться у відповіді оператора.

Cтало відомо про те, що Мінкомзв'язку Росії розробило і направило на громадське обговорення проект наказу, згідно з яким жителі Севастополя і Республіки Крим отримають російські коди фіксованого телефонного зв'язку .

Реклама:

Відповідний проект наказу передбачає внесення змін до російський план нумерації.

Так, міжміський код " 365" буде виділений для використання в мережах фіксованого телефонного зв'язку на території Республіки Крим, а код " 869" - для застосування на території міста Севастополь.

"В результаті оператори отримають можливість видати абонентам нові номери, які будуть зручні для жителів даних суб'єктів, так як в частині, цікавою абоненту, відрізняються від діючих там в даний час лише на одну цифру. Таким чином, перехід для них буде комфортним", - прокоментував заступник міністра зв'язку і масових комунікацій РФ Дмитро Алхазов.

"Укртелеком" - українська телекомунікаційна компанія, що працює на ринку фіксованого і стільникового зв'язку. Число абонентів фіксованого зв'язку оператора перевищує 10 млн.

З 4 жовтня 2013 року " Укртелеком " стала частиною Групи "Систем Кепітал Менеджмент", підконтрольній бізнесмену Ахметову.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!