У Фірташа спростовують заяву МЗС про рішення суду щодо екстрадиції його в США

Четвер, 20 березня 2014, 10:23

Холдинг Group DF спростовує заяву директора департаменту інформаційної політики МЗС Євгена Перебийніса про те, що в Австрії судом першої інстанції було прийнято рішення про екстрадицію голови ради директорів і власника Group DF Дмитра Фірташа в США.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби холдингу, пишуть "Українські новини".

У повідомленні наголошується, що 19 березня, під час брифінгу, Перебийніс заявив про наявність судового рішення про екстрадицію Фірташа з Австрії в США, повідомивши, що рішення про екстрадицію Фірташа було прийнято судом першої інстанції, Земельним судом воно ще не розглядалося, тому не можна говорити, що це рішення вже набуло чинності.

Group DF офіційно заявляє, що дана інформація не відповідає дійсності, в даний час ні один австрійський суд не прийняв рішення про екстрадицію Фірташа в США.

Реклама:

У повідомленні нагадується, що 18 березня прес-службою Group DF також була спростована попередню заяву Перебийніс про існування судового рішення про екстрадицію Фірташа.

Group DF звертається до виконуючого обов'язки міністра закордонних справ Андрія Дещиці з проханням вжити необхідних заходів щодо недопущення надалі поширення посадовими особи МЗС недостовірної інформації, яка може потенційно завдати шкоди українському бізнесу і українським громадянам.

Нагадаємо, 19 березня МЗС повідомив, що рішення суду Австрії про екстрадицію Фірташа ще не вступило в силу.

Зокрема директор департаменту інформаційної політики МЗС Перебийніс повідомив, що рішення про екстрадицію Фірташа було прийнято судом першої інстанції, при цьому Земельним судом воно ще не розглядалося.

Раніше Group DF спростувало заяву МЗС про рішення суду щодо екстрадиції Фірташа в США.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: