Україна може обмежити поставки російського газу - Продан

Четвер, 20 березня 2014, 10:10

Український міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан висловив занепокоєння щодо ризику обмежень поставок російського газу та зростання ціни ньго для України.

Про це він заявив на прес-конференції в Брюсселі після переговорів з європейським комісаром з питань енергетики Гюнтером Оттінгером, передає ВВС.

"Є серйозний ризик обмеження поставок газу в Україну, збільшення ціни на газ. Тому питання реверсних поставок газу для нас дуже серйозне. Ми вирішили створити робочу групу, яка працюватиме в секретаріаті європейського комісара з наступного тижня", - сказав Продан.

Згідно із контрактами 2009 року між Україною та Росією, Україна отримує 100-долларову знижку за базування на своїй території у Криму російського Чорноморського флоту.

Реклама:

У грудні було підписано контракт, яким ціна на газ для України стала меншою на третину і була встановлена у 268,5 доларів за тисячу кубометрів газу, однак знижку "Газпром" скасує з квітня, оскільки Україна не погасила "Газпрому" борг за спожитий минулого року газ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!